luni, 22 aprilie 2013

Manere antimicrobiene pentru spitale, clinici, gradinite, scoli, sali de sport, farmacii

 Manerele din institutiile publice(spitale, clinici, scoli, gradinite, sali de sport, gari, aeroporturi) ar trebui sa prezinte o siguranta in ceea ce priveste sanatatea persoanelor.Ma gandesc la faptul ca o sursa importanta de transmitere a infectiilor este reprezentata de contactul direct cu diversele puncte de acces in institutii si in cadrul acestora de care ne folosim in fiecare zi: manerele de tragere, manerele clasice, manerele antipanica, intrerupatoarele de lumina, etc.

 Sa ne gandim putin ce pericol reprezinta un spital in care intra o persoana sanatoasa.Odata intrata in interior o persoana va accesa mai multe usi de interior pentru a ajunge sa viziteze un bolnav.Astfel va atinge cel putin 4-5 manere pentru a intra si iesi din spitalul respectiv, manere care cu siguranta ca au fost atinse de catre alte zeci, sute sau mii de persoane si care de fapt sunt niste puncte "negre" in raspindirea microbilor din spitale sau clinici in mediul in care traim zilnic.



 Asadar nu e de mirare ce se intampla in cazul scolilor si al gradinitelor in care curatirea manerelor de la usi as putea spune ca lipseste cu desavarsire.Eventual in momentul aparitiei unei infectii foarte contagioase se vor lua masurile sanitare si igienice in mod pompieristic.

 Aceste aspecte sunt valabile in toata lumea, nu doar in Romania.Spre exemplu, in statele Uniunii Europene aproximativ un milion de persoane contacteaza o infectie asociata spitalizarii in fiecare an din care 37.000 de oameni mor.In Marea Britanie aproximativ 300.000 persoane se infecteaza in timpul tratamentului din spital din care aproximativ 5.000 mor.

 Sa enumeram si agentii patogeni raspunzatori de aceste infectii:
-MRSA (Meticilino-Rezistent Staphylococcus Aureus)
-bacteria E.coli(escherichia coli K 12)
-C.difficile(Clostridiu difficile)
-etc.

 O solutie simpla impotriva acestor infectii a fost obtinuta prin studii clinice in SUA, UK, Germania si alte tari.In spitalele din aceste state unde au fost derulate studii clinice s-a inregistrat o rata de 99,9% de eliminare a agentilor patogeni de la cateva minute pana in maxim doua ore!

 Mai mult de atat, agentii patogeni vor fi eliminati in mod curent si continuu fara a apela la alte solutii de dezinfectie.Avem asadar o solutie simpla, continua, economica, sanatoasa de a preveni si de a mentine sub control raspandirea infectiilor prin intermediul spitalelor, scolilor, gradinitelor.

 Si cum aici discutam de siguranta avem in vedere si siguranta sanatatii noastre care sa nu fie pusa in pericol prin accesul in institutiile publice.

 Materialul utilizat in prevenirea si distrugerea agentilor patogeni este cuprul.Cuprul este recomandat a fi utilizat la producerea manerelor de orice tip, a intrerupatoarelor de lumina, a scaunelor de toaleta, etc. utilizate de toti cei care trec sau raman in unitatile publice.

 Voi prezenta mai departe diferite modele de manere pentru spitale, scoli, clinici sau gradinite.

 Hoppe a dezvoltat o linie de manere fara a utiliza cuprul fiind a doua solutie existenta in acest moment la nivel mondial.Linia SecuSan destinata usilor de acces in institutiile publice a fost de curand dezvoltata si lansata pe piata europeana.In mod caracteristic pentru aceasta companie manerele antimicrobiene au acelasi design atragator si util ca si manerele pentru usi de interior sau de exterior.

 Aceste manere sunt testate si certificate in baza normativului japonez JIS (Japanese Industrial Standards) Z2801:2000 si ISO (International Organization for Standardization) 22196:2011.

 De asemenea, manerele respecta standardul german DIN EN 1906, categoria de utilizare 3 si 4, precum si RAL-RG 607/13(Secustik-patent Hoppe) si DIN EN 1627-1630(Secu100).

 Manerele SecuSan contin un strat activ de ioni de argint care elimina bacteriile, microbii si ciupercile de pe suprafata lor fara ca aceasta sa fie afectata pe termen lung sau in urma curatirii uzuale, neavand nevoie de intretinere pentru a-si mentine proprietatile antimicrobiene.

 Iata si cateva modele disponibile in acest moment:

Amsterdam pentru cilindru

Stockholm PZ

Paris cilindru european

Stockholm cilindru

Stockholm PZ

 Aceasta linie de manere este disponibila pentru usi de intrare, usi interioare, ferestre, usi exterioare de siguranta si a fost gandita sa inlocuiasca cu usurinta manerele montate pe usile existente.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu