vineri, 17 mai 2013

Manere usi americane

 Americanii utilizeaza manere diferite pentru usi, atit pentru usile de exterior cat si pentru cele de interior.
 Manere pentru usi de exterior utilizate pe usile americane vedeti mai jos.Se observa ca au un design total diferit de manerele europene si un alt mod de deschidere/inchidere, cilindrul putand fi separat de maner sau impreuna cu manerul, partea mobila a manerului fiind de fapt o "limba" care actioneaza zavorul inferior.Acestea sunt seturi produse de catre firma SCHLAGE pe care le puteti achizitiona de aici.



                                                           


 Aceste forme ale manerelor necesita finisaje antichizate, nicidecum finisaje clasice asa cum sint in Europa (alb, maro, inox, mahon, stejar auriu, gri antracit, etc.) : bronz antichizat, brunat, bronz cu patina, etc.






 Desigur ca aceste manere pot fi livrate si in varianta de actionare electronica pe baza unui cod PIN de exemplu :

 Partea interioara a manerului este formata din 2 bucati: manerul mobil(cu sau fara cheie) si partea de blocare a sistemului.







 Iata si sistemul de actionare impreuna cu cilindrul :
 Acesti cilindri permit o noua cifrare a cheilor fara a necesita demontarea si montarea unui nou cilindru, operatia fiind foarte simpla de altfel.
 Aceste manere sunt certificate ANSI/BHMA si satisfac cele mai inalte exigente in materie de securitate impuse de acest organism : http://unlock.schlage.com/blog/unlock-schlage/report-card-for-door-locks

 Cilindrul permite executia de sisteme de inchidere : cheie unica, master key, grand master key.

 Aici se pot vedea finisajele disponibile la cel mai mare producator de asemenea manere din Canada si aici vedeti produsele firmei Kwikset liderul de pe piata U.S.A.
 Si mai jos un set complet de la HHI :
Set complet maner exterior/interior










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu